دکتر محمد حسین نجفی

فشار خون پایین ممکن است در نگاه اول مطلوب باشد و برای بعضی افراد، هیچ مشکلی ایجاد نکند. ولی در بسیاری از افراد، فشارخونی که به طور غیرطبیعی پایین باشد ممکن است باعث سرگیجه و غش کردن شود و اگر شدید باشد حتی ممکن است فرد را در خطر جدی قرار دهد. اگر عدد بالای فشارخون (فشارخون سیستولی) کمتر از 90 میلی‌متر جیوه یا عدد پایین فشارخون (فشارخون دیاستولی) کمتر از 60 میلی‌متر جیوه باشد فشارخون پایین محسوب می‌شود.

پس در واقع فشار خون غیر طبیعی 9 روی 6 است که کمتر از آن می تواند ابتدا باعث سرگیجه و غش و در شرایط بدتر سبب مرگ شود.

ایا فشار خون پایین باعث مرگ میشود؟

شوک و مرگ، نتیجه نهایی فشار خون پایین طولانی مدت می باشد. اما معمولاً فشار خون پایین بدون علائم، نیاز به مداخله دارد. اگر فشار خون پایین با درد قفسه سینه و تنگی نفس همراه باشد، یا به دلیل خونریزی فعال اتفاق بیفتد، درمان باید در همان زمان ارزیابی تشخیصی انجام شود. 

مجموع این وقایع می تواند خطرناک باشد و پزشک ممکن است بیمار را برای مراقبت های بیشتر به بیمارستان ارجاع دهد. بیمار مبتلا به فشار خون پایین که علامت دار است، ممکن است در معرض شوک باشد (موقعیتی که اندام های بدن، بدلیل عدم خونرسانی کافی، عملکرد صحیحی ندارند). 

در این زمان، ممکن است مایعات و اکسیژن درون وریدی تزریق شوند و نظارت بر عملکرد قلب ضروری باشد. سپس حتی اگر تشخیص قطعی انجام نشده باشد، درمان را باید براساس مشکلات زمینه ای و تشخیص پزشک شروع کرد. به عنوان مثال، برای بیمارانی با مشکل عفونت، آنتی بیوتیک تجویز می شود، به بیمارانی با واکنش آلرژیک، آدرنالین و آنتی هیستامین داده می شود و یا برای بیماری که دچار خونریزی شده، خون انتقال داده می شود.

اغلب اوقات، بیمار علائم زیادی دارد اما در زمان معاینه مشکلی احساس نمی کند. در این شرایط، پزشک برای تشخیص دقیق تر زمان کافی دارد و درمان را مطابق با علت زمینه ای فشار خون پایین انتخاب می کند. اگر عدد فشار خون به طور غیر طبیعی پایین است، بیمار باید به بیمارستان مراجعه کند. این موضوع باز هم به شرایط خاص بیمار و علائم او بستگی دارد.

علائم فشار خون پایین

در بعضی افراد، فشارخون پایین به دلیل وجود یک مشکل زمینه‌ای است به ویژه اگر فشار به طور ناگهانی پایین بیفتد یا علائم دیگری مثل موارد زیر به همراه داشته باشد:

⚠️گیجی یا احساس سبکی سر

⚠️غش کردن

⚠️ تاری دید

⚠️ تهوع

⚠️ خستگی

⚠️ کاهش تمرکز

افت شدید فشارخون می‌تواند فرد را در خطر جدی قرار دهد و چنین علائمی دارد:

  • گیجی به ویژه در افراد مسن
  • پوست سرد و رنگ‌پریده
  • تنفس سریع و سطحی
  • نبض ضعیف و سریع
سرگیجه

اگر دچار علائم شوک شدید فورا با اورژانس تماس بگیرید.

اگر دائما فشار خون شما پایین است ولی مشکلی ندارید تنها لازم است یک سری بررسی‌های پزشکی معمول برای شما انجام شود. حتی گیجی و احساس سبکی سر ممکن است مشکلی جزئی باشد و در اثر از دست دادن مختصر آب ایجاد شود مثلا به دلیل قرارگیری طولانی در آفتاب یا محیط گرم. 

در هر صورت اگر علائم فشار خون پایین را دارید بهتر است با پزشک مشورت کنید تا احتمال مسائل جدی‌تر برای شما بررسی و رد شود. اگر علائم خود را از نظر زمان و کاری که در زمان بروزشان انجام می‌دهید ثبت کنید می‌تواند کمک‌کننده باشد.

دلایل فشارخون پایین

فشار خون پایین یعنی پایین بودن فشار شریان‌ها در زمان فاز فعال و فاز استراحت هر ضربان قلب.

فشارخون سیستولی

بالاترین عدد فشارخون در زمان اندازه‌گیری که نشان می‌دهد قلب در زمان پمپاژ خون به درون شریان‌ها چه فشاری ایجاد می‌کند.

فشارخون دیاستولی

پایین‌ترین عدد فشارخون در زمان اندازه‌گیری که مقدار فشار درون شریان‌ها در زمان استراحت قلب بین دو ضربان را نشان می‌دهد.

آخرین توصیه‌های پزشکی، فشارخون زیر 120 روی 80 میلی‌متر جیوه را فشارخون طبیعی درنظر می‌گیرند.

فشارخون در طول روز به دلایل مختلف زیر، تغییرات مختصری دارد:

  • وضعیت قرارگیری بدن
  • ریتم تنفس
  • میزان استرس
  • وضعیت فیزیکی
  • داروهای مصرفی
  • آن چه می‌خورید و می‌نوشید
  • ساعت‌های مختلف روز

معمولا فشارخون، شب‌ها کمتر است و هنگام بیدار شدن افزایش پیدا می‌کند.

فشارخون چقدر می‌تواند پایین باشد؟

فشاری که برای شما پایین محسوب می‌شود ممکن است برای فرد دیگری طبیعی باشد. اغلب پزشکان تنها زمانی فشار خون را خیلی پایین درنظر می‌گیرند که باعث ایجاد علائم شود.

بعضی متخصصین، فشار خون پایین را فشار سیستولی زیر 90 میلی‌متر جیوه یا فشار دیاستولی زیر 60 میلی‌متر جیوه می‌دانند. هر کدام از این اعداد که پایین باشد فشار خون پایین محسوب می‌شود.

افت ناگهانی فشار خون می‌تواند خطرناک باشد. تنها 20 میلی‌متر جیوه کاهش فشارخون – مثلا از فشار سیستولی 110 به 90 میلی‌متر جیوه – می‌تواند به دلیل نرسیدن خون کافی به مغز باعث گیجی یا غش کردن شود. 

و کاهش‌ شدید فشارخون مثلا در اثر خونریزی کنترل نشده، عفونت شدید یا واکنش‌ آلرژیک ممکن است خطرناک باشد.

شرایطی که ممکن است باعث کاهش فشارخون شود

 از آنجا که سیستم گردش خون در دوران بارداری به سرعت گسترش پیدا می‌کند ممکن است فشار خون کاهش پیدا کند. این کاهش طبیعی است و معمولا بعد از زایمان، فشار خون به حالت قبل از بارداری برمی‌گردد.

مشکلاتی مانند ضربان قلب خیلی کند (برادی‌کاردی)، مشکلات دریچه‌ای قلب، حمله‌ی قلبی و نارسایی قلبی می‌توانند باعث کاهش فشار خون شوند.

 مشکلات غده تیروئید مثل بیماری پاراتیروئید، نارسایی غده آدرنال (بیماری آدیسون)، کاهش قند خون (هیپوگلیسمی) و در بعضی موارد، دیابت ممکن است باعث کاهش فشار خون شوند.

 از دست دادن خون زیاد مثلا در اثر آسیب جدی یا خونریزی داخلی، خون بدن را کم می‌کند و می‌تواند باعث افت فشارخون شود.

آب

 وقتی بدن شما بیش از آب دریافتی، آب از دست می‌دهد می‌تواند باعث ضعف، گیجی و خستگی شود. تب، تهوع، اسهال شدید و مصرف زیاد داروهای ادرارآور و همین طور ورزش شدید ممکن است باعث کمبود آب بدن شود.

وقتی عفونت از جایی در بدن وارد خون شود ممکن است باعث افت شدید و خطرناک فشارخون شود که به آن شوک سپتیک گفته می‌شود.

محرک‌های معمول چنین واکنش‌های شدید و خطرناکی ممکن است بعضی غذاها، داروها یا نیش حشرات باشد. واکنش آنافیلاکسی ممکن است باعث مشکلات تنفسی، خارش پوست و تورم گلو و افت شدید و خطرناک فشارخون شود.

 کمبود ویتامین ب12، فولات و آهن در رژیم غذایی مانع از ساخت کافی گلبول‌های قرمز خون می‌شود (کم‌خونی) که همین می‌تواند باعث کاهش فشارخون شود.

داروهایی که ممکن است باعث افت فشار خون شوند

  • داروهای ادرارآور مثل فروزماید و هیدروکلروتیازید
  • بلوک‌کننده‌های گیرنده آلفا مثل پرازوسین
  • بلوک‌کننده‌های گیرنده‌ بتا مانند آتنولول و پروپرانولول
  • داروهای پارکینسون مانند پرامی‌پکسول یا داروهای حاوی لوودوپا
  • داروهای اختلال نعوظ مانند سیلدنافیل یا تادالافیل به‌ویژه اگر همراه با داروهای قلبی مثل نیتروگلیسرین مصرف شوند.
دلایل افت فشار خون

دلایل افت فشار خون

افت فشار خون  دلایل مختلفی دارد مانند کمبود آب، ماندن طولانی در بستر، بارداری، دیابت، مشکلات قلبی، سوختگی، گرمای شدید، وریدهای واریسی بزرگ و مشکلات خاص مغز و اعصاب

بعضی از داروها هم ممکن است باعث افت‌ فشار خون وضعیتی شوند.

به خصوص داروهای درمان فشارخون بالا مثل داروهای ادرارآور، بلوک‌کننده‌های گیرنده بتا، بلوک‌کننده‌های کانال کلسیم و مهارکننده‌های آنزیم تبدیل‌کننده‌ آنژیوتانسین و همین طور داروهای ضدافسردگی و داروهای مورداستفاده برای پارکینسون و اختلال نعوظ.

 افت فشارخون وضعیتی به خصوص در افراد مسن شایع‌ تر است ولی در جوان‌ ترها هم ممکن است در شرایطی ایجاد شود که ناگهان بعد از نشستن طولانی و انداختن پاها روی هم یا بعد از حالت چمباتمه زدن طولانی بلند شوند.

کاهش فشارخون را معمولا بر اساس دلایل ایجاد آن به گروه‌های زیر تقسیم‌بندی می‌کنند:

افت ناگهانی فشار خون بعد از ایستادن

افت ناگهانی فشار خون به افت فشاری میگویند هنگامی که از حالت نشسته یا دراز کشیده بلند شده و می‌ایستید؛ رخ می دهد. وقتی می‌ایستید، جاذبه خون را به سمت پاها می‌کشد. 

به طور معمول، بدن آن را با افزایش ضربان قلب و انقباض رگ‌ها جبران می‌کند تا خون کافی به مغز برسد. اما در افراد مبتلا به افت‌ فشار وضعیتی، این مکانیسم جبرانی به درستی عمل نمی‌کند و افت فشارخون باعث گیجی، احساس سبکی سر، تاری دید و حتی غش کردن می‌شود.

این اختلال که باعث افت فشارخون بعد از ایستادن طولانی می‌شود بیشتر در کودکان و نوجوانان اتفاق می‌افتد و به نظر می‌رسد دلیل آن اختلال در ارتباط میان قلب و مغز است.

 این نوع از افت فشارخون حدود یک تا دو ساعت بعد از غذا خوردن و بیشتر از همه در بزرگسالان و افراد مسن اتفاق میفتد. بعد از غذا خوردن، خون بیشتری به سیستم گوارش شما جریان پیدا می‌کند.

 بدن شما به طور معمول، ضربان قلب را افزایش می‌دهد و رگ‌ها را منقبض می‌کند تا فشارخون را در حد طبیعی حفظ کند. اما در بعضی از افراد، این مکانیسم‌ها درست عمل نمی‌کند و باعث گیجی، غش کردن و افتادن می‌شود. 

افت فشار خون بعد از غذا خوردن بیشتر در افراد مبتلا به فشار خون بالا یا مشکلات سیستم اعصاب خودکار مثل پارکینسون اتفاق می‌افتد.

با خوردن غذاهای کم‌حجم و کم‌ کربوهیدرات، نوشیدن مایعات بیشتر و پرهیز از مصرف الکل تا حدی می‌توان از علائم آن جلوگیری کرد.

که به آن سندروم شاید اگر هم می‌گویند اختلال نادری است که علائم شبیه بیماری پارکینسون دارد. این اختلال باعث آسیب پیشرونده به سیستم اعصاب خودکار می‌شود که عملکردهای غیرارادی مانند فشارخون، ضربان قلب، تنفس و گوارش را کنترل می‌کند. 

در این بیماران، هنگام خوابیدن فشارخون به مقدار خیلی زیادی بالا می‌رود.

عوامل موثر برای فشار خون پایین

فشار خون پایین ممکن است در هر کسی اتفاق بیفتد هرچند انواع خاصی از فشارخون پایین در افرادی دارای سنین مختلف یا عوامل دیگر شایع‌تر است:

⛔ سن

افت فشارخون در حالت ایستاده یا به دنبال غذا خوردن در افراد بالای 65 سال شایع‌تر است. فشارخون با واسطه اعصاب در بچه‌ها و افراد جوان‌تر بیشتر دیده می‌شود.

⛔ داروها

 افرادی که داروهای خاص استفاده می‌کنند مثل داروهای فشارخون از نوع بلوک‌کننده‌‌های گیرنده آلفا در خطر بیشتر افت فشارخون هستند.

⛔ بیماری‌ها

 بیماری پارکینسون، دیابت و بعضی بیماری‌های قلبی، فرد را در معرض خطر بیشتری برای افت فشارخون قرار می‌دهند.

عوارض فشار خون پایین

عوارض فشار خون پایین

حتی انواع متوسط افت فشارخون هم ممکن است باعث گیجی، ضعف، غش کردن و خطر آسیب به دنبال افتادن شوند.

فشارخونی که به شدت پایین باشد ممکن است باعث نرسیدن اکسیژن کافی به اندام‌های مهم و آسیب به قلب و مغز شود.

اگر فشار خون پایین موجب عدم خونرسانی به اندام های بدن شود، این اندام ها کم کم دچار نقص عملکرد می شوند. این امر منجر به سکته، حمله قلبی، نارسایی کلیه و ایسکمی روده (کاهش خونرسانی به روده کوچک و روده بزرگ) می شود. 

برای ارتباط با دکتر فشار خون می توانید با کلینیک دکتر محمد حسین نجفی تماس بگیرید.

3.7/5 - (9 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۲۷ آبان ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت شما.
    آقای دکتر آیا مصرف داروی والسارتان در طولانی مدت می تواند سبب ابتلا به سرطان شود یا اینکه خطر ابتلا به سرطان را در افراد مبتلا به فشارخون بالا افزایش می دهد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۶ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      خیر الان چند سالی می شود این مسااه حل شده است و دیگر این خطر را رفع کرده اند
    2. تصویر کاربر مریم دوشنبه ۲۶ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      یعنی درحال حاضر دارو های والسارتان که در داروخانه ها موجود هستن ،ایمن می باشند؟
      مادر من ۴۸ سال سن دارند،حدودا از ۲سال پیش به فشارخون بالا مبتلا هستن و روزی یکبار از قرص های اکسفورج(آملودیپین ۵ والسارتان۸۰) و کنکور ۵میل استفاده میکنند ، مدتی است که با وجود مصرف دارو،فشارخونشان از۱۴تا ۱۵/۸متغیر است.چکارکنیم که فشارخونشان پایین بیاید؟آیا این قرص ها به اندازه ی کافی برای فرادی که سابقه ی ارثی سرطان دارند، ایمن هستند؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      اکسفورج را روزی دو بار بخورند و از بابت سرطان نگران نباشید، این موضوع را با تغییراتی که در فرمول دارو دو سه سال قبل دادند حل شد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر اخمد جمعه ۷ شهریور ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
    ۲۱سالمه ورزشکار،دارای اندامی تقریبا درشت قد۱۸۳ امروز برای چک فشارخون به منظور اطلاع از سلامت بدن صبح بعد از خواب به صورت ناشتا با دستگاه omronمدل m6فشار گرفتم ۱۳روی۷ و یک ساعت بعد از ناهار ،ساعت۳چندین بار گرفتم ۱۲/۵روی۶/۷و۱۲/۸روی۷ و محدوده ۱۲نیم تا۱۲/۷بود روی۶تا۷ در حالت نشسته و هروقت به صورت درازکش به صورتی که بالشت زیر دستم هست و هم سطح با قلبه با دستگاه omronمدلm6 همیشه۱۲تا۱۲/۵روی۷هست سوالم اینه که فشارم چطوره و در این بازه های زمانی که گرفتم کافیه یا باز هم اندازه گیری کنم و آیا فشارخون در حالت درازکش با رعایت اصول میتونه مبنا قرار داده بشه خیلی ممنونم ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام نرمال است و از اين به بعد فقط ماهي يكبار فشار بگيريد
    2. تصویر کاربر اخمد یکشنبه ۲ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      آقای دکتر شرمنده مزاحم شدم باز،چکاب ماهیانه فشارخون رو به همه ی افراد بزرگسال توصیه میکنین؟یه سوال دیگه اینکه میتونم از این به بعد در حالت درازکش فشار بگیرم چون یه پزشک فرمودن حالت بدن ریلکس تر هست و به استاندار اندازه‌گیری نزدیک تره خواستم نظر حضرتعالی رو هم بدونم،بازم ممنون که از دلسوزی و تخصص شما
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۷ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      بله میشه درازکش فقط بالش زیر دیت بذارین
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سارا جمعه ۱۷ مرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 300 مشاهده پرسش
    سلام من ٣٨ سالمه و هر كارى مى كنم زود تپش قلب ميگيرم و فشار خونم هم هميشه ٩ رو ٦ يا ٨ رو ٦ هستش قرص تيروئيد هم مصرف مى كنم چون كم كارى تيروئيد دارم، حالا مى خوام ببينم تپش قلبم براى فشارم هست يا قرص تيروئيد، كم خونى ندارم ولى عادت ماهانه ميشم دكترم ميگه قرص خون بخور حالا نميدونم چه قرصى بخورم اسيد فوليك خوبه بخورم؟ ممنونم جوابمو بدين
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۷ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام هم كم حوني ورخم لووتيرومسين تپش قلب ميدهد، اگر پروپرانولول را تحمل ميكنيد روزانه نصف قرص ده ميلي گرم ميل منيد
  • تصویر کاربر مهديه پنجشنبه ۳ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    با سلام
    مادرم ٧5 ساله هستن از چند ماه قبل بدون هيچ سابقه قبلي فشارشون ميره بالا تا ١٩ هم رسيده گاها و بعضي وقتا بشدت افت ميكنه و حالت رنگ پريدگي و خواب بهشون دست ميده
    دكتر قرص فشار داده اما وقتي فشارشون پايين هست نميخورنش
    اقاي دكتر مگه ميشه در آن واحد هردو بيماري رو داشت كه بعضي وقتا فشارت افت كنه و گاهي بالا بره ؟
    چه راهكاري توصيه ميكنيد ؟
    خيلي نگرانم
    حدود 6 ماه پيش يكي از رگ هاي سرشون خون لخته شده بوده و يك سكته رو رد كردن
    باتشكر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۳ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      پاسخ شما داده شد
  • تصویر کاربر فردین دوشنبه ۶ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    با سلام فشار خون من 14 میباشد قبلا بدنسازی میرفتم ولی به دلایی از جمله تپش قلب و بیدار شدن از خواب شبانه دیگه بدنسازی نرفتم الان ورزشهای دیگه مثل پینک پنک و پیاده روی میکنم .آیا فشار خون من بالا است؟ بطور طبیعی چطور میتوانم فشار خونمو متعادل کنم؟36 سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۶ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۶ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۱۱ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 213 مشاهده پرسش
    با سلام
    مدتی است که فشار خون بالا دارم.و در خرداد ماه به پزشک متخصص قلب مراجعه کردم و تست اکوی قلب از من گرفته شد . و سابقه فشارخون تا 18 را نیز داشته ام . ولی پزشک معالج نتیجه اکو را به من نگفتند.لطفا راهنمایی کنید. در صورت امکان نتیجه را جهت تفسیر خدمتتان ارسال کنم. در خرداد ماه عمل پولیپ بینی انجام داده ام .
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر mehdi جمعه ۲۶ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    salam aghaye doctor. man feshare khon dashtam.ba tapeshe ghalb ke bade azmayesh doctor behem metoral50 dad nesf shab nesf rooz. az khab ke pa misham zarbane ghalbam eftezah balas . engar mikhad kande she .. bazi vaghta ham ghafase sinam samtw ghalbam dard migire. feshare khoonam bade masrafe ghors khoob shode. soalam yeki dar morede tapeshe ghalbe shadide ke az khab pa misham. va inke sigaro mikham yedafe bezaram kenar .. moshkel nadare???ba tashakor faravan
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۶ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر وحید یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    با سلام من 39 سال سن دارم و آمریکا زندگی میکنم. داروهای فشار خون آمولیدیپین 5 روزی 1 عدد صبح و 25 میلی گرم لوزارتان میخورم که اصبلا کافی نیست. فشار SYS بین 13 -16 و فشار DIA بین 8-10 تغییر میکنه. فشار خونم علت خاصی نداره و داروهای ضد افسردگی و اضطراب میخورم. فشار بیشتر وقتی میره بالا که دچار اضطراب میشم در شرایط وخیم به 17-20 هم رسیده (وقتی دکتر فشارمو میگیره) به شدت میترسم. روزانه 30 دق شنا میکنم و سیگار و نمک هم استفاده نمیکنم. آیا دوز داروها نیاز به افزایش داره (وقتی 50 لوزار میخورم به 13 -14 روی 8-9 میرسه) ممنون از پاسخ دهی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر امین پنجشنبه ۲۲ بهمن ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشین من مادربزرگم فشارشون 18 میشه قرص والزارتان 160 هر 12 ساعت میدم و املوپرس هم هر 12 ساعت میدم و فروزماید صبح کامل و شب نصف میدم و کاپتوپریل 50 هم هر 12 ساعت میدم باز فشارشون 15 این مشکل نداره با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۲ بهمن ۹۴( 8 سال پیش)
      سلام
      از نظر من فشار خونشون خوبه ولي اگر ديده بشن بهتره
      برخي داروهاي تركيبي مثلا لوزارتان اچ جايگزين مناسبي براي تعداد زياد داروهاست.
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر