دکتر محمد حسین نجفی

نارسایی قلبی چیست؟ آیا نارسایی قلبی خطرناک است؟  نارسایی قلبی به این معنی نیست که قلب شما از کار ایستاده یا شما دچار حمله قلبی شده اید بلکه به این معنی است که قلب شما نمیتواند به خوبی خون را پمپ کند.

تقریبا همه افراد به تدریج که سن شان بالا می رود مقداری از ظرفیت پمپاژ قلب خود را از دست می دهند. برای بهبود و شانس زندگی طولانی تر، فرد باید چکاپ منظم داشته و درمان خود را پیگیری کنند.

علایم نارسایی قلبی چیست؟

مهم ترین علامت تنگی نفس است. تنگی نفس ناشی از افزایش مایع در ریه است. مشکلات تنفسی ممکن است در زمان استراحت یا در فعالیت رخ دهد. در بعضی موارد ممکن است احتقان آنقدر شدید باشد که بیمار را از خواب بیدار کند یا سبب شود بیمار از خواب بپرد.

علت نارسایی قلبی چیست؟

همانطور که گفته شد مقداری از قدرت قلب در پمپاژ خون به طور طبیعی در نتیجه افزایش سن از بین می رود. علاوه بر افزایش سن، عوامل دیگری وجود دارند که باعث ایجاد نارسایی قلبی می شود مانند سیگار، چربی خون بالا، چاقی ، دیابت و …
فشار خون بالا و دیابت از مهم ترین عوامل می باشد. همچنین مشکلات دریچه های قلبی، بیماری مادرزادی قلبی و نامنظمی ضربان قلب نیز باعث نارسایی قلب می گردند.
وجود بیماری عروق کرونر در زمره بزرگترین خطرات برای نارسایی قلبی می باشد.

برای اطلاعات بیشتر این ویدیو را تماشا کنید.

نارسایی خفیف قلبی

نارسایی خفیف قلبی

نارسایی قلبی به حالتی اطلاق می شود که در آن ماهیچه ی قلب بخشی از توان انقباضی خود را از دست داده است. به طور کل قدرت انقباضی قلب با معیاری به نام EF سنجیده می شود که در حالت عادی بین 55 تا 60 درصد می باشد. در صورتی که این عدد افت کند در اصطلاح طبی فرد دچار نارسایی قلبی شده است. بسته به میزان افت EF هر فرد می توان شدت نارسایی او را دسته بندی کرد. 

در مواردی که EF بین 40 تا 50 درصد باشد فرد دچار نارسایی خفیف قلبی شده است. در این مرحله معمولا درمان دارویی با داروهای تجویز شده توسط پزشک کفایت می کند و عموما نیاز به اقدام بیش تری جهت افزایش کارکرد قلب نیست. این میزان از کارکرد هم خطر زیادی برای قلب ندارد و تنها ممکن است فرد برای برخی فعالیت های سنگین دچار مشکل شود. اما خطر آریتمی های مرگ بار قلبی و مرگ ناگهانی در چنین فردی با چنین EF ی اندک است و از این بابت معمولا جای نگرانی وجود ندارد .عموم این افراد هم طول عمر طبیعی دارند.

نارسایی قلب چگونه تشخیص داده می شود؟

در اکثر موارد پزشک قلب نارسایی قلبی را هنگام یک معاینه فیزیکی تشخیص می دهد. علائم قابل شناسایی مثل تنگی نفس، خستگی ، ورم پا و قوزک پا هستند. همچنین پزشک، بیمار را از نظر وجود عوامل خطری مثل فشلر خون، چاقی و سابقه مشکلات قلبی کنترل می کند و با شنیدن صداهای ریه از طریق گوشی پزشک می تواند آن را تشخیص دهد. نوار قلب، اکوکاردیوگرافی و عکس از قفسه سینه نیز تشخیص پزشک را تایید می کند.

درمان نارسایی قلبی چگونه است؟

در ابتدا باید علت ایجادکننده نارسایی قلبی مشخص شده و کنترل گردد. درمان سبب بهبود کیفیت زندگی بیمار و افزایش طول عمر می شود. درمان شامل تغییر روش زندگی و دارو درمانی است. بیماران می توانند اثرات نارسایی قلبی را با کنترل عوامل خطررسانی قلب به حداقل برسانند. درمان مشهود شامل: 

  • ترک سیگار
  • کاهش وزن در صورت لزوم 
  • پرهیز از استمال مشروبات الکلی 
  • تغییر رژیم غذایی (کاهش میزان نمک و مصرف چربی) 
  • ورزش های ملایم و منظم نیز برای بسیاری از بیماران کمک کننده است. 

درمان دارویی نارسایی قلبی

اما حتی با تغییرات روش زندگی نیز بیشتر بیماران مبتلا به نارسایی قلب باید دارو مصرف کنند. بیشتر بیماران دو یا تعداد بیشتری دارو مصرف می کندد. چند نوع دارو در درمان نارسایی قلبی مفید شناخته شده است:

1_ دیورتیک ها: 

(داروهای مدر) که به کاهش میزان مایع در بدن کمک می کنند و برای بیماران که احتباس مایع و فشار خون بالا دارند، مفید است.

2_ دیژیتال ها: 

مثل دیگوکسین که قدرت انقباضات قلب را افزایش می دهند و به بهبود جریان خون کمک می کنند.

3_ بتا بلاکرها: 

که به کاهش کار قلب کمک می کنند.

سایر درمان ها بستگی به عامل نارسایی قلبی دارند. مانند درمان برای پایین آوردن فشار خون در صورتی که با تغییر روش زندگی و دارو درمانی علائم بیمار بهبود نیابد، در صورتیکه تمامی روش های درمانی پاسخ مثبتی نداشته باشند، پیوند قلب تنها راه درمان است.

در صورت بروز علائم زیر به پزشک خود اطلاع دهید:

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

4.2/5 - (5 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ارکان شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    سلام بعداز استفاده یک شب از پمادچشمی روی انگشت بزرگ پای چپ بغلت عفونت گوشه ناخن دراثر فرورفتن ناخن درگوشت صبح فرداش روی پای چپم مقدار کمی و رم همراه با درد ایجادشده چرا؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر عفونت هست باید آنتی بیوتیک مصرف کنید

      به متخصص موست یا جراح مراجعه کنید

  • تصویر کاربر S دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 206 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر ،efقلب پدر من ۲۵ درصد هست و متخصص نارسایی قلب گفتن با دارو کنترل میشه نارسایی قلب ایشون و دیگوکسین روزی نصف و نیتروگیلیسیرین روزی دو تا و آسپرین ۸۰ روزی یکی و قرص چربی شبی یکی ،لیزونوپریل ۵ روزی دو تا،آلوکیم ۱۰۰روزی یکی،فورزماید ۴۰ روزی سه تا و اسپرینولاکتون روزی یکی میخورن ولی بازم سرفه و خلط فراوان دارن و شب نمیتونن بخوابن نظر شما چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه سرفه و خلط در اثر مشکل ریه باشه

      به فوق ریه هم مراجعه کتید

  • تصویر کاربر اسد چهارشنبه ۱۳ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    با سلام حدود یک ماه قبل آنژیو گرافی شدم و با تشخیص گرفتگی LAD استند تعبیه شد.فقط سابقه فشارخون کنترل شده دارم.در اکو انجام شده ef=50-55 گزارش شده و اندازه بطن و ضخامت عضله قلب نرمال هست.آیا با این اکو احتمال نارسایی قلبی هست.و چه دارویی برای بهبود عملکرد قلب مورد نیاز هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۳ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      این پمپاژ نرمال هست و نیاز به اقدامی نداره

  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۱۲ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    سلام خانمی ۳۳ ساله با وزن متناسب هستم. بیش از یک سال است که به صورت مداوم صدای نبض سمت راست گردنم را در محیط ساکت می شنوم. به ویژه شب ها موقع خواب. به حدی که یا باید به سمت راست بخوابم تا نبض گردنم روی بالش مهار شود یا موقع خواب دستم را روی سمت راست گردنم بگذارم. بلا استثنا هر شب صدای نبضم را می شنوم و به تازگی متوجه شدم نبض گردنم کاملا قابل رویت هست مثل تکان خوردن جنین در شکم مادر! مشکل قلبی مشهود ندارم. در خانواده فقط سابقه ی فشار خون هست. البته غلظت خون من بالاست.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۲ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه مشکل دریچه داشته باشید

      باید جهت معاینه و اکو مراجعه کنید

  • تصویر کاربر امیرحسین سه شنبه ۱۲ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما دکتر محترم .من همون اراکی هستم که به محضرتان چند نوبت رسیدم وسی دی آنژیو که پارسال انجام دادم را دیدید الان هنوز چند روزی هست که به درد قفسه سینه چپ مبتلا شدم که طی روز 5تا6نوبت این درد را دارم که هرکدام نهایتا2دقیقه به طول می انجامد در خرداد که به مطب شما آمدم شما قرص نیتروگلیسیرین روزی نصف و روزی یک عدد asa80تجویز نمودید که من بعد از مصرف قرص نیتروگلسیرین دچار سردرد شدید میشدم بعداز 3روز دیگه استفاده نکردم وفقط آسپرین مصرف میکنم حالا هنوز دردهایم شروع شده خواستم بدانم علت این دردهای قلبی چیست وچه مدت زمان میبرد که بهبود یابدو اگرامکان دارد میشود قرصی معرفی نمایید که استفاده نمایم یا به مطب مراجعه نمایم درضمن یک آزمایش به پیوست به حضورتان ارسال می نمایم ممنون از زحمات وراهنمایی های شما دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۲ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      متاسفانه حضور ذهن ندادم 

      بهتره مجدد تشریف بیارید

  • تصویر کاربر پروا جمعه ۸ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 211 مشاهده پرسش
    باعرص سلام.اقای دکتر یکی از اشناهای ما یه خانمی هستن با سن 65 سال که دچار بیماری پارکینسون نیز هستن.ایشون بیماری آریتمی قلبی دارند که دکترشون در تبریز براشون قرص اوکسابین تجویز کردند.که متاسفانه چندروز قبل خونریزی مغزی کردند.خوشبختانه پس از چند روز بستری شدن،خونریزی مغزی برطرف شده و مرخص شدند.ولی بعداز مرخص شدن،حافظه شونو از دست دادن،مدام هذیان میگن و سردرد دارن.دکتر مغز و اعصاب ، دلیل اینها رو بخاطر مصرف قرص اوکسابین میدونن و پیشنهاد میکنن یه قرص جایگزین براشون تجویز بشه.اما دکتر قلب هم گفته اند که داروی جایگزین اوکسابین تو ایران وجود نداره..ممنون میشم مارو از این سردرگمی و نگرانی نجات بدید.
    با تشکر و سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۸ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ابتدا باید بیمار و مدارک دیده شود و سود و زیان دارو سنجیده شود

      اگر ضرر دارو بیش از سودش باشه باید از مصرف دارو صرف نظر کرد

      لذا باید بیمار و مدارک دیده شود

  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    با سلام
    حدود یک سال است که تپش قلب میگیرم به پزشک مراجعه کردم میگوید
    چیزی نیس الان چند روز ای است که درد قفسه سینه و زیر بغل گرفتم
    آیا احتمال فیبریلاسیون دهلیزی است؟
    یا آریتمی بطنی است؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید مراجعه کنید و معاینه شوید و نوار قلب بگیرید تا نشخص،شود فیبریلاسیون هست یا نه

      ریتم فیبریلاسیون نامنظم است

  • تصویر کاربر محمود یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    با سلام و آرزوی شادکامی برای جنابعالی
    5 سال پیش بعد از انفارکتوس دو استنت گذاشتم. لوزار 25 و کاریول 6/25 صبح و شب، آاس آ و پلاویکس هم روزی یکبار مصرف می کنم. از تاریخ آنژیو و گذاشتن استنت تا کنون به طور کلی علایمی مثل سوزش و درد قلب و دست چپ و تنگی نفس و ... نداشته ام. راحت روزی یک ساعت نرمش می کنم و در پیاده روی دو ردیف پله مشکلی ندارم. اما دکتر از همان روز های بعد از آنژیو مدام گفته است که پمپاژ قلبت ضعیف است و باید دستگاه ضربان ساز بگذاری. در غیر این صورت ممکن است یکباره در گوشه ای بیفتی و اگر ظرف نیم ساعت به بیمارستان نرسی کار تمام است.
    سوال این است که آیا گذاشن دستگاه ICD ضرورت قطعی دارد یا بدون آن هم می توان همچنان ادامه داد؟
    با تشکر از راهنماییی جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر پمپاژ زیر ۳۰ تا ۳۵ درصد باشه میتونه یک گزینه خوب باشه

       

  • تصویر کاربر ندارم جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    با سلام
    اکو و ام ار ای را دوباره ارسال میکنم سوالم این بود که درد قلبی دارم تپش قلب شدید دارم خستگی و کاهش انرژی و تنگی نفس فعالیتی و احساس خفگی موقع دراز کشیدن دارم البته نارسایی کبد هم دارم باید تا یکی دو سال اینده پیوند بشم این علایم علتش چیست.متوهگزال و نیتروکانتین و پروگرف برا هپاتیت اتوایمیون مصرف میکنم.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      شک داشتن به نبود پرده دور قلب که البته مهم نیست

      باید تست ورزش شوید تا مشخص شود درد قلبی هست یا نه

      گاهی هم درد گوارشی یا اضطرابی هست

  • تصویر کاربر یاس جمعه ۳ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید.۳۰ سالمه.ازمایش دادم rbc بالاس عدد ۶/۱۹ رو نشون میده.نرمالش بین ۴.۵ تا ۵.۵ هست همچنین mcv عدد ۸۰ رو نشون میده که پایین تر از نرماله(۸۱_۹۸) و mchعدد ۲۵/۸ رو نشون میده که اینم از میانگبنش پایینه(۲۷_۳۲) . وقتای که کار میکنم زود خسته میشم ی خورده تحرکم بیشترباشه ضربان قلبم بالا میره نفس نفس میزنم.هفته دیگه میخام بینیمو عمل کنم.میخاستم ببینم با این شرایطی که دارم میتونم عمل کنم مشکلی پیش نمیاد واسم.خیلی استرس گرفتم.لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم????
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۳ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالا مشکل اصطرابی دارید به روانپزشک مراجعه کنید

      ازمایش تقریبا در محدوده نرمال هست و جای نگرانی نداره

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر