دکتر محمد حسین نجفی

نارسایی قلبی چیست؟ آیا نارسایی قلبی خطرناک است؟  نارسایی قلبی به این معنی نیست که قلب شما از کار ایستاده یا شما دچار حمله قلبی شده اید بلکه به این معنی است که قلب شما نمیتواند به خوبی خون را پمپ کند.

تقریبا همه افراد به تدریج که سن شان بالا می رود مقداری از ظرفیت پمپاژ قلب خود را از دست می دهند. برای بهبود و شانس زندگی طولانی تر، فرد باید چکاپ منظم داشته و درمان خود را پیگیری کنند.

علایم نارسایی قلبی چیست؟

مهم ترین علامت تنگی نفس است. تنگی نفس ناشی از افزایش مایع در ریه است. مشکلات تنفسی ممکن است در زمان استراحت یا در فعالیت رخ دهد. در بعضی موارد ممکن است احتقان آنقدر شدید باشد که بیمار را از خواب بیدار کند یا سبب شود بیمار از خواب بپرد.

علت نارسایی قلبی چیست؟

همانطور که گفته شد مقداری از قدرت قلب در پمپاژ خون به طور طبیعی در نتیجه افزایش سن از بین می رود. علاوه بر افزایش سن، عوامل دیگری وجود دارند که باعث ایجاد نارسایی قلبی می شود مانند سیگار، چربی خون بالا، چاقی ، دیابت و …
فشار خون بالا و دیابت از مهم ترین عوامل می باشد. همچنین مشکلات دریچه های قلبی، بیماری مادرزادی قلبی و نامنظمی ضربان قلب نیز باعث نارسایی قلب می گردند.
وجود بیماری عروق کرونر در زمره بزرگترین خطرات برای نارسایی قلبی می باشد.

برای اطلاعات بیشتر این ویدیو را تماشا کنید.

نارسایی خفیف قلبی

نارسایی خفیف قلبی

نارسایی قلبی به حالتی اطلاق می شود که در آن ماهیچه ی قلب بخشی از توان انقباضی خود را از دست داده است. به طور کل قدرت انقباضی قلب با معیاری به نام EF سنجیده می شود که در حالت عادی بین 55 تا 60 درصد می باشد. در صورتی که این عدد افت کند در اصطلاح طبی فرد دچار نارسایی قلبی شده است. بسته به میزان افت EF هر فرد می توان شدت نارسایی او را دسته بندی کرد. 

در مواردی که EF بین 40 تا 50 درصد باشد فرد دچار نارسایی خفیف قلبی شده است. در این مرحله معمولا درمان دارویی با داروهای تجویز شده توسط پزشک کفایت می کند و عموما نیاز به اقدام بیش تری جهت افزایش کارکرد قلب نیست. این میزان از کارکرد هم خطر زیادی برای قلب ندارد و تنها ممکن است فرد برای برخی فعالیت های سنگین دچار مشکل شود. اما خطر آریتمی های مرگ بار قلبی و مرگ ناگهانی در چنین فردی با چنین EF ی اندک است و از این بابت معمولا جای نگرانی وجود ندارد .عموم این افراد هم طول عمر طبیعی دارند.

نارسایی قلب چگونه تشخیص داده می شود؟

در اکثر موارد پزشک قلب نارسایی قلبی را هنگام یک معاینه فیزیکی تشخیص می دهد. علائم قابل شناسایی مثل تنگی نفس، خستگی ، ورم پا و قوزک پا هستند. همچنین پزشک، بیمار را از نظر وجود عوامل خطری مثل فشلر خون، چاقی و سابقه مشکلات قلبی کنترل می کند و با شنیدن صداهای ریه از طریق گوشی پزشک می تواند آن را تشخیص دهد. نوار قلب، اکوکاردیوگرافی و عکس از قفسه سینه نیز تشخیص پزشک را تایید می کند.

درمان نارسایی قلبی چگونه است؟

در ابتدا باید علت ایجادکننده نارسایی قلبی مشخص شده و کنترل گردد. درمان سبب بهبود کیفیت زندگی بیمار و افزایش طول عمر می شود. درمان شامل تغییر روش زندگی و دارو درمانی است. بیماران می توانند اثرات نارسایی قلبی را با کنترل عوامل خطررسانی قلب به حداقل برسانند. درمان مشهود شامل: 

  • ترک سیگار
  • کاهش وزن در صورت لزوم 
  • پرهیز از استمال مشروبات الکلی 
  • تغییر رژیم غذایی (کاهش میزان نمک و مصرف چربی) 
  • ورزش های ملایم و منظم نیز برای بسیاری از بیماران کمک کننده است. 

درمان دارویی نارسایی قلبی

اما حتی با تغییرات روش زندگی نیز بیشتر بیماران مبتلا به نارسایی قلب باید دارو مصرف کنند. بیشتر بیماران دو یا تعداد بیشتری دارو مصرف می کندد. چند نوع دارو در درمان نارسایی قلبی مفید شناخته شده است:

1_ دیورتیک ها: 

(داروهای مدر) که به کاهش میزان مایع در بدن کمک می کنند و برای بیماران که احتباس مایع و فشار خون بالا دارند، مفید است.

2_ دیژیتال ها: 

مثل دیگوکسین که قدرت انقباضات قلب را افزایش می دهند و به بهبود جریان خون کمک می کنند.

3_ بتا بلاکرها: 

که به کاهش کار قلب کمک می کنند.

سایر درمان ها بستگی به عامل نارسایی قلبی دارند. مانند درمان برای پایین آوردن فشار خون در صورتی که با تغییر روش زندگی و دارو درمانی علائم بیمار بهبود نیابد، در صورتیکه تمامی روش های درمانی پاسخ مثبتی نداشته باشند، پیوند قلب تنها راه درمان است.

در صورت بروز علائم زیر به پزشک خود اطلاع دهید:

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

4.2/5 - (5 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۱ دی ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    من هفت ساله فهمیدم ای اس دی دارم. اتفاقی فهمیدم. برای تشخیص ابعاد و تعداد سوراخ ها آنژیو کردم و دکتر گفت فعلا به بسته شدن سوراخ نیازی نیست و ازم خواست روزی یک آسپرین بخورم. من فکتوری که از این آنژیو بدست اومده بود و ابعاد سوراخ ها رو پایین میارم. لطفا بفرمایید وضعیت من چقدر حاد هست و آیا در کل نیاز به بستن این سوراخ ها هست؟ نکته مهم تر اینکه چون تعداد این سوراخ ها گویا بیش از یکی است آیا میشه چتر زد یا حتما عمل باز میخواد؟ و اگر عمل نکنم چه خطراتی هست.
    ممنون
    Mild RV enlargement with relatively good function
    IAS aneurysm with PFO and multiple defects
    7mm, 3mm with over all size o 1.5 cm
    1.25=Multiple small ASD with QP/QS
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      فعلا نياز به بستن نيست ولي هر شش ماه جهت تعيين فشار ريوي توصيه به اكو ميشود
  • تصویر کاربر وحید جمعه ۲ مهر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من نارسایی دریچه میترال دارم بعضی موقع تپش قلب دارم کار میکنم زود خسته میشم اگه همینجوری بمونه خطرناکه عمل کنم هزینش چقدره عملش خطر داره ممنون ميشم راهنماييم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲ مهر ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      نارسايي درجات متفاوت داره و در مراحل بسيار شدي نيازمند جراحي است
  • تصویر کاربر لیلا جمعه ۴ تیر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    با عرض سلام واحترام پیروی سئوال قبلی ضمن ارسال 2ص گزارش سی تی آنژیو در مراجعه به دکترمحترم متخصص قلب شهرستان در جهت کم نمودن درد ناشی ازماسل بریچ که دائمی میباشد قرصxanaxودیلتیازم120ونیتروکاردین را تجویز نمودن .نظر حضرت عالی بسیار مهم است خواهشمند است راهنمائی فرمایند
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۴ تیر ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      نيترات باعث بدتر شدن علايم muscular bridge
      ميشود ولي ساير موارد به درمان شما كمك مينمايد
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۶ خرداد ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر مهربان تورو خدا کمکم کن (من امروز تست ورزش دادم زمان شروع فشارم 13روی 8 بود 1دقیقه که شروع کردم شد16روی9از همه مهم تر قلبم برای 2ثانیه ایستاد اخه روی مانیتور که ضربان قلبمو نگاه کردم ضربان قلبم از بین رفت وخط تیره شد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۶ خرداد ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      براي پاسخ اطلاعات بيشتري لازم دارم.
      ولي بالا رفتن فشار خون تو تست ورزش طبيعيه.
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر