دکتر محمد حسین نجفی

asd چیست؟ نقص دیواره بین دهلیزی یا ASD یک سوراخ در دیواره بین دو حفره فوقانی قلب شما (دهلیز) می باشد. این شرایط از بدو تولد (بیماری مادر زادی قلب) به وجود می آید.

ASD کوچک ممکن است خود به خود در طول دوره شیرخوارگی یا اوایل کودکی بسته شود. نقص دیواره بین دهلیزی بزرگ و بلند مدت می تواند به قلب و ریه شما آسیب برساند. نقص دیواره دهلیزی کوچک ممکن است هرگز مشکل ایجاد نکند و بصورت اتفاقی یافت شود. یک فرد بالغ که چندین دهه ASD غیر قابل تشخیص داشته است ممکن است طول عمر کوتاهتری ناشی از نارسایی قلبی یا فشار خون بالا که عروق در ریه ها (افزایش فشار خون ریوی) را تحت تاثیر قرار می دهد، داشته باشد. جراحی ممکن است برای ترمیم asd با هدف جلوگیری از عوارض آن لازم باشد.

در ASD خون از دهلیز چپ به دهلیز راست و از آنجا به بطن راست و سپس به ریه وارد می شود و به دهلیز چپ بر می گردد. عبور خون از ASDD سوفلی ایجاد نمی کند اما هنگام عبور از دریچه تریکوسپید ممکن است رامبل دیاستولیک و هنگام عبور از دریچه پولمونر سوفل میدسیستولیک (ejection) ایجاد کند. در این اختلال بطن چپ بزرگ نمی شود. گاهی بلوک شاخه راست ایجاد می شود (چون بطن راست هیپرتروفیه می شود).

علایم نقص دیواره دهلیزی ASD

علت نقص مادرزادی قلب در نوزادان

بسیاری از نوزادان متولد شده با نقص دیواره بین دهلیزی ASD علائم و نشانه ای ندارند. در بزرگسالان، علائم و نشانه ها معمولا با سن ۳۰ سالگی آغاز گردیده، اما در برخی موارد علائم و نشانه ها ممکن است تا دهه های بعد رخ ندهند. علائم و نشانه های نقص سپتوم دهلیزی ASD عبارتند از:

علت نقص مادرزادی قلب در نوزادان

علت نقص مادرزادی قلب در نوزادان

نقص دیواره بین دهلیزی ASD اجازه می دهد تا خون تازه اکسیژن دار شده از حفره فوقانی چپ قلب (دهلیز چپ) به حفره فوقانی راست قلب (دهلیز راست) جریان یابد. در نتیجه با خون فاقد اکسیژن دار شده مخلوط گردیده و به ریه ها پمپ می شود، حتی اگر این خون قبلا با اکسیژن تجدید شده باشد.

اگر نقص دیواره بین دهلیزی asd بزرگ است، این حجم خون اضافی می تواند بیش از حد ریه ها را پر نموده و کار زیادی بر قلب وارد آورد. چنانچه این حالت درمان نشود، سمت راست قلب در نهایت بزرگ و تضعیف می شود. اگر این روند ادامه یابد، فشار خون در ریه های شما افزایش یافته و منجر به افزایش فشار خون ریوی می گردد.

عوارض بیماری سوراخ قلب ASD

علت نقص مادرزادی قلب در نوزادان

نقص دیواره بین دهلیزی کوچک ممکن است هرگز مشکلی ایجاد نکند. نقص سپتوم دهلیزی کوچک اغلب در طول دوران کودکی بسته می شود. نقایص بزرگتر می توانند باعث مشکلات خفیف تا تهدید کننده زندگی شوند از جمله:

عوارض نادر جدی عبارتند از:

1_ پرفشاری خون ریوی

اگر نقص دیواره بین دهلیزی بزرگ به صورت درمان نشده باقی بماند، جریان خون افزایش یافته به ریه های شما، فشار خون در شریان ریوی را (فشار خون ریوی) افزایش می دهد.

2_ سندرم آیزن منگر

در موارد نادر، افزایش فشار خون ریوی می تواند به صدمه دائمی ریه منجر شود. این عارضه، سندرم آیزن منگر نامیده می شود و معمولا بیش از چندین سال گسترش می یابد و تنها در درصد کمی از افراد با نقص دیواره بین دهلیزی بزرگ ASD رخ می دهد. درمان سندروم آیزن منگر می تواند پیشگیری کننده یا کمک به مدیریت بیشتر این عوارض باشد.

درمان بیماری مادرزادی قلبی ASD

علت نقص مادرزادی قلب در نوزادان

بسیاری از نقص دیواره بین دهلیزی در دوران کودکی خود به خود بسته می شوند. برای برخی افراد که بسته نمی شود، برخی از نقص های دیواره بین دهلیزی کوچک هیچ مشکلی ایجاد نمی کنند و ممکن است به درمان نیازی نباشد. اما بسیاری از نقایص دیواره بین دهلیزی مداوم، در نهایت نیاز به عمل جراحی اصلاحی خواهند داشت.

اگر فرزند شما دارای نقص دیواره بین دهلیزی ASD می باشد، متخصص قلب و عروق فرزند شما را برای یک مدت تحت نظر قرار می دهد تا روند بسته شدن خود به خودی آن را بررسی کند. سپس بر اساس آن در صورت نیاز درمان جدی را شروع خواهد کرد که این به وضعیت کودک شما و اینکه آیا کودک مبتلا به هرگونه نقایص دیگر مادرزادی قلب می باشد یا خیر، بستگی دارد.

سوراخ کوچکی که اجازه جریان یافتن خون کمی از سمت چپ به راست میدهد به طور کلی هیچ مشکلی ایجاد نمیکند. اگر آنها در قسمت وسط دیواره مرکزی قلب واقع شوند، ممکن است خود به خود بهم نزدیک گردند .

با اینحال، سوراخ متوسط و بزرگ بسته نمیشوند، و در طول سالیان کار اضافی به سمت راست قلب باعث بزرگ شدن هر دو حفره پمپاژی میشود. بنابراین، درمان (جراحی) معمولا در چند سال اول زندگی برای حفره های بزرگتر توصیه می شود، قبل ازاینکه فشار بیش از حدی بر روی قلب وارد گردد.

۱- درمان ASD به کمک داروها

داروها سوراخ را ترمیم نخواهند کرد، اما آنها ممکن است برای کاهش برخی از علائم و نشانه هایی که می تواند با نقص دیواره بین دهلیزی همراه باشد، مورد استفاده قرار گیرند. داروها همچنین ممکن است به منظور کاهش خطر ابتلا به عوارض بعد از عمل جراحی ASD به کار روند. این داروها می توانند نگهدارنده های منظم ضربان قلب (مسدود کننده های بتا) باشند و یا به منظور کاهش خطر لخته شدن خون (ضد انعقاد) تجویز گردند.

۲- درمان ASD به کمک عمل جراحی

بسیاری از پزشکان توصیه می کنند تا نقص دیواره بین دهلیزی تشخیص داده شده در دوران کودکی همان زمان ترمیم شود تا از عوارض آن در بزرگسالی پیشگیری نمایند. پزشکان ممکن است عمل جراحی را برای ترمیم نقص دیواره بین دهلیزی ASD متوسط تا بزرگ توصیه نمایند. با این حال، اگر فشار خون ریوی شما شدید نباشد، جراحی توصیه نمی شود.

برای بزرگسالان و کودکان، عمل جراحی ASD شامل متصل کردن مسیر غیر طبیعی باز بین دهلیز می باشد. پزشکان وضعیت شما را ارزیابی نموده و مشخص می کنند که چه روشی برای شما مناسب تر است. اما جراحی ASD چگونه انجام می شود؟ نقص سپتوم دهلیزی می تواند با استفاده از دو روش جراحی ترمیم گردد.

– کاتتریزاسیون قلبی

در این روش، پزشکان یک لوله نازک (کاتتر) را به یک رگ خونی در ناحیه کشاله ران وارد کرده و با استفاده از تکنیک های تصویر برداری آن را به قلب هدایت می نمایند. سپس از طریق کاتتر، پزشکان مجموعه پچ های مشی را به محل بستن سوراخ وارد می کنند. بافت قلب در اطراف مش رشد می کند و به طور دائم سوراخ می بندد.

این روش ممکن است برای ترمیم نقص سپتوم دهلیزی  secundum انجام شود. برخی از نقایص های بزرگ سپتوم دهلیزی secundum ممکن است از طریق کاتتریزاسیون قلبی قادر به ترمیم نباشند و عمل قلب باز مورد نیاز باشد.

– عمل قلب باز

این نوع عمل جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می شود و نیاز به استفاده از یک دستگاه قلب و ریه دارد. از طریق یک برش در قفسه سینه، جراحان از پچ هایی برای بستن سوراخ استفاده می کنند. این روش، درمان ترجیحی یا انتخابی برای انواع خاصی از نقایص دیواره دهلیزی (اولیه primum، سینوس سیاهرگی و سینوس کرونری) می باشد و این نوع از نقایص دهلیزی تنها می توانند از طریق عمل جراحی قلب باز ترمیم شوند.

این روش همچنین ممکن است با استفاده از یک برش کوچک (جراحی با حداقل تهاجم) برای برخی از انواع نقایص دیواره بین دهلیزی انجام شود. در نهایت پزشکان با استفاده از تکنیک های تصویر برداری پس از اینکه نقص مورد ترمیم قرار گرفت، به بررسی منطقه اصلاحی می پردازند.

امروزه این بیماری را اکثرا از طریق روش های پرکوتانئوس به جای جراحی باز ترمیم می کنند و چون روش درمانی آن ساده تر شده اکثر بیماران را درمان می کنند.

 انواع بیماری مادرزادی قلب ASD

علت نقص مادرزادی قلب در نوزادان

۱- Secundum

این رایج ترین نوع ASD است و درست وسط دیواره بین دهلیز (سپتوم دهلیزی) رخ می دهد.

۲- محرک اصلی  Primum

این نقص در بخش پایین تر از سپتوم دهلیزی رخ می دهد و ممکن است با دیگر مشکلات مادرزادی قلبی اتفاق بیفتد. ASD همراه با یک سوفل هولوسیستولیک در LSB مربوط به VSD یا سوفل مربوط به نارسایی دریچه میترال، مطرح کننده ی ASD نوع primum است. Ostim primumm در سندرم داون شایع است و می تواند جزئی از یک اختلال بزرگ تر به نام AV یا endocardial cushion defect باشد و بیمار علاوه بر ASDD اختلالات دیگری مانند VSD، MR و TR نیز دارد.

۳- سینوس سیاهرگی Sinus venosus

این نقص نادر در قسمت بالای سپتوم دهلیزی رخ می دهد.

۴- سینوس کرونری Coronary sinus

در این نقص نادر، بخشی از دیواره بین سینوس کرونری که بخشی از سیستم عروقی قلبمی باشد و نیز دهلیز چپ، از دست رفته است.

عوامل خطر بیماری قلبی ASD در نوزادان

علت نقص مادرزادی قلب در نوزادان

هنوز مشخص نیست که چرا نقص دیواره بین دهلیزی ASD رخ می دهد، اما نقص مادرزادی قلب به نظر می رسد در خانواده ها و گاهی اوقات با دیگر مشکلات ژنتیکی مانند سندرم داون اتفاق می افتد. اگر شما دارای نقص مادرزادی قلبی می باشید، یا شما یک کودک با نارسایی قلبی دارید، یک مشاور ژنتیک می تواند تخمین بزند که چقدر شانس این وجود دارد که کودکان آینده شما نیز یکی از این مشکلات را داشته باشند.

برخی از شرایطی که در دوران بارداری احتمال داشتن نوزادی با نقایص قلبی مادرزادی را افزایش می دهند، عبارتند از:

۱- عفونت سرخجه

ابتلا به سرخجه (سرخک آلمانی) در طول چند ماه اول بارداری می تواند خطر نقص قلب مادرزادی جنین را افزایش دهد.

۲- مصرف دارو، دخانیات و یا الکل

قرار گرفتن در معرض موادی خاص و یا استفاده از برخی داروها، تنباکو، الکل، مواد مخدر مانند کوکائین، در دوران بارداری می تواند برای جنین مضرر باشد.

۳- دیابت یا لوپوس

اگر شما مبتلا به دیابت یا لوپوس می باشید، شما ممکن است به احتمال زیاد سبب بیماری مادرزادی قلبی کودک می شود.

۴- چاقی

داشتن چاقی بیش از حد یا مفرط ممکن است نقش مهمی در افزایش خطر ابتلا به یک نوزاد با یک نقص مادرزادی بازی کند.

۵- فنیل کتونوریا (PKU)

اگر شما مبتلا به PKU می باشید و برنامه غذایی خاص PKU را دنبال نمی کنید، ممکن است احتمال بیشتری برای داشتن یک کودک با نقایص قلبی همچون سوراخ دهلیزی قلب داشته باشید.

خطر نقص مادرزادی قلب ASD در بارداری

علت نقص مادرزادی قلب در نوزادان

بسیاری از زنان با بیماری قلبی ASD می توانند حاملگی بدون هیچ مشکلی را پشت سر بگذارند. با این حال، داشتن یک نقص بزرگتر و یا داشتن عوارضی مانند نارسایی قلبی، آریتمی و فشار خون ریوی می تواند خطر ابتلا به عوارض ASD در دوران بارداری را افزایش دهد. پزشکان به شدت به زنان مبتلا به سندرم آیزن منگر توصیه می کنند که از باردار شدن خودداری نمایند چرا که می تواند زندگی آنها را به خطر بیاندازد.

خطر ابتلا به بیماری مادرزادی قلب برای کودکان از پدر و مادر با بیماری مادرزادی قلبی بیشتر است، چه در پدر یا مادر. هر فردی با نقص مادرزادی قلبی ترمیم شده یا نشده که تصمیم به تشکیل خانواده دارد، باید قبل از آن با پزشک متخصص قلب و عروق صحبت نماید. برخی از داروها ممکن است نیاز به توقف و یا تنظیم مجدد قبل از باردار شدن داشته باشند چرا که آنها می توانند مشکلات جدی برای جنین در حال رشد ایجاد کنند.

جلوگیری از نقص مادرزادی قلب یا ADS

علت نقص مادرزادی قلب در نوزادان

در اغلب موارد، نمی توان از asd جلوگیری کرد. اگر شما در حال برنامه ریزی برای باردار شدن می باشید، قبل از برنامه ریزی حاملگی با پزشک خود صحبت نمایید. این ویزیت باید شامل:

1_ ابتلا به سرخچه در دوران بارداری

اگر شما ایمن نمی باشید، از پزشک خود در مورد واکسینه شدن سوال کنید.

2_ شرایط سلامت فعلی و داروهایتان

شما نیاز به نظارت دقیقتر در دوران بارداری برای مشکلات خاص سلامتی خود خواهید داشت. پزشک ممکن است تنظیم یا توقف برخی از داروها قبل از باردار شدن را به شما توصیه نماید.

3_ بررسی سابقه پزشکی خانوادگی

اگر شما سابقه خانوادگی از نقایص قلبی یا سایر اختلالات ژنتیکی را دارید، با یک مشاور ژنتیک برای تعیین ریسک ASD در فرزند آینده تان قبل از باردارشدن صحبت کنید.

پزشک کودک شما ممکن است برای اولین بار ASD یا دیگر نقایص قلبی را در طول یک معاینه روتین و با استفاده از گوشی پزشکی و شنیدن صدای قلب فرزندتان، حدس بزند و یا نقص دیواره بین دهلیزی ASD ممکن است پس از انجام اکوکاردیوگرافی قلب تشخیص داده شود.

تشخیص نقص مادر زادی قلب

علت نقص مادرزادی قلب در نوزادان

اگر پزشکتان مشکوک به نقایص مادرزادی قلبی کودکان از جمله asd باشد ممکن است گرفتن نوار قلب، رادیوگرافی قفسه سینه و MRI را تجویز نماید.  علاوه بر این تجویزات دیگری از جمله اکوکاردیوگرام و کاتتریزاسیون دهلیزی نیز ممکن است انجام شود.

الف- اکوکاردیوگرام

رایج ترین تست مورد استفاده برای تشخیص نقص دیواره بین دهلیزی می باشد. در اکوکاردیوگرافی، امواج صوتی برای تولید یک تصویر ویدئویی از قلب استفاده می شوند. این تست به پزشک اجازه می دهد تا حفرات قلبی را برای اندازه گیری قدرت و پمپاژ آنها ببینند. اکوکاردیوگرافی همچنین دریچه های قلب و هر نشانه ای که به نظر از نقایص قلبی می باشد را بررسی می نماید. پزشکان ممکن است این تست را برای ارزیابی شرایط بیمار و تعیین برنامه درمانی او مورد استفاده قرار دهند.

ب- کاتتریزاسیون قلبی

در این آزمایش، یک لوله باریک انعطاف پذیر (کاتتر) به یک رگ خونی در کشاله ران یا بازو وارد شده و به قلب شما هدایت می شود. از طریق کاتتریزاسیون، پزشکان می توانند نقایص مادرزادی قلب را تشخیص داده و نحوه عمل پمپاژ قلب و عملکرد دریچه های آن را مورد بررسی قرار دهند. با استفاده از این روش، فشار خون در ریه های شما همچنین می تواند اندازه گیری شود. این تست معمولا برای تشخیص نقص دیواره بین دهلیزی ASD مورد نیاز است.

پ- سی تی اسکن (CT)

 سی تی اسکن با استفاده از یک سری از اشعه های X تصاویر دقیقی از قلب شما تولید می نماید. اگر اکوکاردیوگرافی بطور قطع نتواند نقص دیواره بین دهلیزی ASD را تشخیص دهد سی تی اسکن ممکن است برای تشخیص نقص دیواره بین دهلیزی مورد استفاده قرار گیرد.

مراقبت های لازم در بیماری مادرزادی قلبی دهلیزی ASD

علت نقص مادرزادی قلب در نوزادان

پیگیری و مراقبت در بیماری های مادرزادی قلب به نوع نقص و اینکه نقص دیگری وجود داشته باشد یا خیر، بستگی دارد. برای نقص دیواره بین دهلیزی ASD ساده که در دوران کودکی بسته می شود، تنها گاه به گاه پیگیری مورد نیاز است. افراد بزرگسال که ترمیم نقص سپتوم دهلیزی داشته اند نیاز به پیگیری منظم و ویزیت برای ارزیابی عوارضی مانند فشار خون ریوی، آریتمی، نارسایی قلبی و یا مشکلات دریچه ای را دارند.

شیوه زندگی و راه حل های خانگی

علت نقص مادرزادی قلب در نوزادان

اگر شما یک نقص مادرزادی قلب داشته باشید و یا شما تحت جراحی ترمیمی قرار گرفته باشید، ممکن است در مورد محدودیت ها و نحوه فعالیت های ورزشی سوالاتی داشته باشید. در ادامه همراه ما باشید.

– ورزش کردن با وجود بیماری مادرزادی قلبی ASD

داشتن نقص دیواره بین دهلیزی معمولا شما را از فعالیت ها یا ورزش محدود نمی کند. اگر شما دچار عوارضی مانند آریتمی، نارسایی قلبی و فشار خون ریوی می باشید، ممکن است قادر به انجام برخی از فعالیت ها یا ورزش ها نباشید. در این باره با متخصص قلب و عروق خود مشورت نمایید.

– رژیم غذایی مناسب بیماری قلبی مادرزادی ASD

یک رژیم غذایی برای سلامت قلب بر اساس میوه ها، سبزیجات، غلات سبوس دار، چربی های اشباع شده، کلسترول و سدیم کم می تواند به سلامت قلبی شما کمک نماید. خوردن یک یا دو وعده ماهی در هفته نیز مفید می باشد.

– پیشگیری از عفونت

برخی از نقایص قلبی مادرزادی و یا حتی ترمیم نقص تغییراتی در سطح قلب ایجاد می نماید که در آن باکتری می تواند بهم چسبیده و رشد کند و تبدیل به یک عفونت شود( اندوکاردیت عفونی ). ASD به طور معمول با اندوکاردیت عفونی همراه نیست.

اما اگر شما مبتلا به دیگر نقایص قلبی علاوه بر ASD می باشید و یا اگر شما تحت ترمیم نقص دیواره بین دهلیزی ASD در شش ماه گذشته قرار گرفته اید، ممکن است نیاز به مصرف آنتی بیوتیک قبل از انجام اقدامات خاص دندانپزشکی یا جراحی داشته باشید.

چه زمانی برای درمان ASD به متخصص قلب و عروق مراجعه کنیم؟

علت نقص مادرزادی قلب در نوزادان

اگر شما یا کودکتان هر یک از این علائم و نشانه ها را تجربه کرده اید حتما با پزشک خود تماس بگیرید:

  • تنگی نفس
  • به راحتی خسته شدن، به خصوص پس از فعالیت
  • تورم ساق پاها، پا یا شکم
  • تپش قلب و یا ضربان جهنده

نویسنده: دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوگرافی در تهران

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

4.3/5 - (9 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر Ali جمعه ۲۴ شهریور ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 64 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    بچم ۵ ماهشه و تنگی دریچه ریوی با عدد ۱۵ داره خفیفه؟ رفع میشه؟ میشه بچه رو مسافرت برد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۴ شهریور ۲( 6 ماه پیش)
      مراجعه به فوق تخصص قلب اطفال
  • تصویر کاربر سامان شنبه ۱۸ شهریور ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 48 مشاهده پرسش
    سلام ۳۴ سالمه و ورزشکار غیر سیگاری با pfo بزرگ یا asd کوچک که اتفاقی فهمیدم که دارم ، الان نگرانم چیکار کنم ، دو جا اکو کردم ef قلبم ۵۵ و ۶۰ بود، نه وزنم زیاده، نه فشار خون دارم، ۶۹ کیلو هستم، لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۸ شهریور ۲( 6 ماه پیش)
      با سلام فعلا اکو سالیانه
  • تصویر کاربر زینب سه شنبه ۳۱ مرداد ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 54 مشاهده پرسش
    آقای دکتر زمانی که دخترم به دنیا آمد گفتند که صدای اضافه در قلب دارد.که در ۱۵ روزگی اکو دادیم یک رگ اضافه باز و یک سوراخ بین دهلیزی رو تشخیص دادند .هفته گذشته مجدد پیش یک دکتر دیگر اکو انجام دادم اما متاسفانه دکتر هیچ توضیحی نداد فقط گفتند ۶ماهه دیگه مجدد برای اکو تشریف بیارید ممنون میشم با توجه به جواب به من توضیح بدید که آیا مشکل برطرف شده یا خیر .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۳۰ مرداد ۲( 7 ماه پیش)
      در این اکو یک سوراخ گزارش شده که اهمیت چندانی ندارد
    2. تصویر کاربر زینب دوشنبه ۳۰ مرداد ۲( 7 ماه پیش)
      آیا نیاری هست که مجدد اکو انجام دهد؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ مرداد ۲( 7 ماه پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فرشته شنبه ۱۷ دی ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 84 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید اقای دکتر من سوراخ 19 میلیمتری بین دو دهلیز دارم که تشخیص دکتر عمل جراحی باز است، همچنین بطن راستم بزرگ شده و فشار ریه 45 هستش. مشکل pvpdc هم دارم، میخاستم ببینم بعد از عمل جراحی این مشکلات برطرف میشه و من می تونم باردار شم؟ چه مدت بعد از عمل جراحی می تونم اقدام کنم برای بارداری؟ آیا در آینده فرزندم هم ممکنه دچار این بیماری بشه؟ ضمن اینکه من تازه متوجه این بیماری شدم و علائمی نداشتم. آیا عمل جراحی این موضوع سخت و خطرناکه؟ ممنون از پاسخگویتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۵ دی ۱( 1 سال پیش)
      عمل جراحی دشوار نیست اما اینکه بارداری ممکن هست یا نه بستگی به پاسخ درمانی بعد عمل دارد معمولا شش ماه بعد عمل فشار ریه به حالت عادی برمیگردد و مشکلی برای بارداری نخواهد داشت اما نظر قطعی بعد بارداری ممکن است توصیه ی قطعی این است که عمل بیش از این به تعویق نیفتد
    2. تصویر کاربر فرشته پنجشنبه ۱۵ دی ۱( 1 سال پیش)
      دکتر به من گفتند بعد از یک سال می‌تونم باردار شم، من متوجه این جمله شما نشدم که نوشتین نظر قطعی بعد بارداری ممکن است. سوال دیگه‌ هم دارم از خدمتتون اینکه اگر در هنگام عمل پریود باشم باید تاریخ عمل رو به یک هفته بعد موکول کنم؟ ممنون از پاسخ دهی شما
    3. تصویر کاربر فرشته پنجشنبه ۱۵ دی ۱( 1 سال پیش)
      به من گفتن یک سال بعد از عمل می‌تونم برای بارداری اقدام کنم، آیا شما هم همین نظر رو دارین؟ یک سوال دیگه از خدمتتون داشتم و اینکه همزمانی پریود و عمل جراحی رخ داده و به نظر شما بهتره یک هفته تاریخ عمل به تعویق بیافته؟
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۷ دی ۱( 1 سال پیش)
      بهتر است پریود نباشید موقع عمل باید عمل شوید اما بعد عمل اکو انجام شود اگر فشار ریه پایین امده باشد می شود باردار شد بخاطر همین میگویم بعد عمل می شود نظر قطعی داد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر هادی پنجشنبه ۱۱ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    عذر میخام دکتر من یه بچه 6ماهه با وزن 8کیلو گرم دارم اکو و نوار قلب گرفتیم ازش ؛ نوار قلبش مشکل نداشت ولی در اکو مشخص شد که بین دهلیز چپ و راستش یه سوراخ ۱۵ میلیمتری واقع است میخواستم بپرسم چه نوع عمل جراحی میتواند نقض دیواره دهلیزی رو بر طرف کنه احتمال اینکه با کاتتریزاسیون بر طرف بشه چقدر هستش ممنونم از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۱ آذر ۰( 2 سال پیش)
      باید اکوی پیشرفته شود که ایا سوراخ با دستگاه و عمل بسته قابل بسته شدن هست یا نه، اگر نشود در نوزادان جراحی باز نتیجه ی خیلی خوبی دارد
  • تصویر کاربر نازین دوشنبه ۳۱ خرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 227 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان
    من یک دختر سە ماهه با وزن ۴٫۵ کیلوگرم دارم،بردمش دکتر و اکو گرفتن فرمودند یک سوراخ ۶ میل در بین دو بطنش هست و داروی فروزماید۴۰ با روزی یک چهارم قرص در ده سی سی آب حل و یک و نیم سی سی بخورد و قرص اسپیداکتون ۲۵ روزی یک بار ،یک چهارم قرص در شش سی سی آب حل و چهارو نیم سی سی باید بهش بدم، گفتند اگر وزن بگیرد بچه احتمال دارد سوراخ بسته بشه.
    سوالم از شما بزرگوار اینه،آیا با مصرف این داروها دخترم علاج میشه؟؟ و اگر با دارو حل نشود چیکار کنم ؟
    و اینکه چه شیر خشکی بهش بدم که دخترم وزن بگیرد؟
    چون شیر مادرش رسایی نمیکند.
    ممنون از لطف شما استاد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۳۱ خرداد ۰( 2 سال پیش)
      فعلا با توجه به اندازه ی سوراخ بهتر است درمان دارویی را ادامه بدهید اگر به مرور زمان پاسخگو نباشد نیاز به عمل جراحی دارو ولی در کل مورد خطرناک و نگران کننده ای نیست
  • تصویر کاربر فاطمه جمعه ۱۴ خرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر من کودک ۸ ماهه ای دارم که هفته قبل نوار و اکو قلب داده. می خواستم بدونم نظر شما راجع به جواب نوار و اکو چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 2 سال پیش)
      دستخط پزشکش را نمیتوانم بخوانم چه گفته اند به شما
    2. تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 2 سال پیش)
      گفتن که خوبه سه ماه دیگه مجددا بیاریمش.
      یه سوراخ ۱.۱ روی قلبش هم هست. نوار قلبش مشکلی نداره آقای دکتر؟
    3. تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 2 سال پیش)
      آقای دکتر نوار قلب بچه مشکلی نداره؟
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۴ خرداد ۰( 2 سال پیش)
      نه نوارقلب مشکلی ندارد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Donya پنجشنبه ۱۸ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من قبلا بیماری مادرزادی asd داشتم که تو سن ۲۲ سالگی متوجه شدم که از طریق کاتتریزاسیون حفره ۴ میلیمتری بسته شده و اینکه بعد مدت یک سال تحت مراقبت پزشک, پزشک معالجم گفتن قلب بصورت عادی کار میکنه و نیاز به پیگیری و ویزیت نداری,
    چقدر احتمال داره دوباره در آینده عوارضی ناشی از این بیماری بوجود بیاد?
    واینکه ایا حاملگی میتواند خطرناک باشد?
    ممنون از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      اگر کامل سوراخ بسته شده باشه هیچ عارضه ای ندارد و هیچ خطری هم برای بارداری ندارد
  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۲۰ مرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام، من بیماری مادرزادی قلبی ASD دارم، اکوی مری گرفتم اندازه ی سوراخ 4 سانتی متر است و بایستی عمل جراحی شوم و هموگلوبین خونم 8 است و هر زمان که پریود می شوم خونریزی شدیدی دارم و هموگلوبین 8 می شود 5 یا 6 ، کپسول فیفول می خورم ولی اثر ندارد.
    به نظر شما چه کنم؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۰ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام اکوی مری نشان میده ایا مناسب برای بستن از طریق کشاله ران هست یا نه
  • تصویر کاربر حسینی جمعه ۱ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر آیا از طریق عمل آنژیوگرافی میشه asd رو بست ؟ یا اینکه تنها راهش عمل قلب بازه ؟ در صورتیکه فشار ریه رو 35 باشه و قلب راست mild to moderate enlargment در سن ۲۲ سالگی ، بنظرتون بهترین راه چیه براش
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام

      گاهی به صورت بسته هم میشه  این سوراخ رو بست

      منتها بستگی به محل اندازه و سایر خصوصیات سوراخ داره

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر