با پخت صحیح به جنگ دیابت نوع دو بروید

671 بازدید

۹۱zIKd9wVGL._SL1500_

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که تغییر نحوه پخت غذا می تواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو کمک کند.

محققان مدرسه پزشکی ماونت ساینای در نیویورک سیتی جوشاندن، بخار پز کردن و آب پز کردن را بی خطر ترین روش های پخت غذا اعلام کردند و افزودند که سرخ کردن، گریل کردن و یا پختن غذا در فر باعث تولید موادی به نام محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) می شود.

به گفته نویسندگان این مطالعه، سطوح بالای AGEs با مقاومت بدن در برابر انسولین، فشار به سلول های بدن و التهاب ارتباط دارد که تمامی اینها از عوامل خطرزای ابتلا به دیابت نوع دو هستند.

انسولین هورمونی است که کمک می کند قند خون حاصل از غذا برای تولید انرژی وارد سلول ها شود. بدون انسولین و یا در صورت مقاومت بدن در برابر انسولین، مقدار زیادی قند در خون باقی می ماند که مشکلات جدی برای قلب، چشم ها، کلیه ها و سایر ارگان های بدن ایجاد می کند.

محققان در این مطالعه به بررسی این موضوع پرداختند که آیا رژیم غذایی دارای مواد AGE اندک می تواند از افرادی که در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دو قرار دارند ، محافظت کند یا خیر؟

محققان معتقدند که رژیم غذایی غربی که معمولا مملو از AGEs هستند، می تواند در زمینه خطر ابتلا به دیابت نوع دو دخیل باشد. همچنین در این بررسی، افراد مورد مطالعه را به طور تصادفی در دو گروه قرار دادند، ۴۹ نفر در گروهی قرار گرفتند که در رژیم غذایی آنها همواره AGE وجود داشت و ۵۱ نفر در گروه رژیم غذایی با AGE اندک قرار گرفتند.

تمامی افراد شرکت کننده دستکم ۵۰ سال سن داشتند و همه آنها دستکم دو مشکل از پنج نگرانی سلامتی را شامل بزرگ بودن محیط دور کمر، پرفشاری خون، کم بودن چربی خوب، بالا بودن تری گلسیرید و یا بالا بودن قند خون ناشتا را داشتند.

به افراد گروهی که رژیم غذایی دارای AGE اندک داشتند، دستورالعمل هایی در زمینه پایین آوردن میزان AGE در غذاهای آنها داده شد و از آنها خواستند که از سرخ کردن، در فر پختن و یا گریل کردن خوراکی ها خودداری و در عوض به آب پز کردن، بخار پز کردن مبادرت کنند.

محققان از داوطلبان درخواست کردند که نوع خوراکی های مصرفی خود را تغییر ندهند و تنها نحوه تهیه آنها را تغییر دهند. آن ها در تمامی پارامترها درصد تنش و التهاب را برای تایید آزمایش کردند و متوجه شدند که گروه رژیم دارای AGE اندک، مقاومت بدن افراد به انسولین کاهش یافت، افراد در این گروه وزن کم کردند و هیچ عارضه جانبی نیز مشاهده نشد.

با این حال، برخی کارشناسان معتقدند که تغییر روش های پخت برای مهار خطر ابتلا به دیابت نوع دو کافی نیست، زیرا به رغم تاثیر روش پخت غذا در افزایش مواد AGEs، اما بسیاری از خوراکی ها خود سرشار از AGEs هستند که بر این اساس، لازم است علاوه بر تمرکز روی نحوه پخت صحیح مواد غذایی، برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو ، نوع خوراکی های مصرفی خود را نیز تغییر دهیم.

منبع:ایرنا


سیستم پرسش و پاسخ

پیگیری سوال قبل


پیگیری سوال قبل

ثبت سوال جدید


ثبت سوال جدید

© همیار سیستم

1
پاره شدن یکی ازسیمهای تثبیت کننده جناق سینه.

سلام ،لطفا راهنمایی کنید ،شکسته شدن یکی ازسیم‌های تثبیت کننده‌ جناق سینه درجراحی قلب باز ، که اتفاقی درسیتی اسکن ریه مادرم مشاهده کردم حتی دکتری که برای درد قفسه سینش رفته بودیم هم ندید .
مادرم ۶۲ساله ، دیابت ، یک ساله عمل قلب بازپیوند عروق انجام داده وهنوز ورم پاها کاملا ازبین نرفته ودرد جناق وکتف وکمرش اَمانشو بریده.
مشاهده پاسخ دکتر
2
رعایت شرایط قبل از اسکن

با سلام و تشکر
مادرم بلافاصله بعد از تجویز دکتربیمارستان وقت اسکن گرفتن و بدون رعایت نکات قبل از اسکن مثل عدم مصرف چای و داروی متورال ،مرحله اول اسکن هسته ای قلب انجام دادن. من از مسئول بخش اسکن سوال کردم که چرا این نکات رو به مادرم نگفتن ،تا بعد از رعایت این نکات یک روز دیگه اسکن رو انجام میدادن . گفتند برای مرحله اول اسکن رعایت نکات مهم نیست.و برای مرحله دوم رعایت یک سری نکات مهم است.ببخشید آقای دکتر ،چرا برای مرحله اول مهم نیست ولی برای مرحله دوم باید رعایت کرد؟آیا عدم رعایت در نتیجه اسکن تاثیری دارد ؟مادرم مرحله اول تزریق دارو داشتند و حدود ۳ ساعت طول کشید و انجام مرحله دوم ۱۲ روز بعد است.باآرزوی سلامتی و سعادت ،موفق باشید.
مشاهده پاسخ دکتر
3
داروی اکسابین

سلام وخسته نباشید ،من داروی آسپرین ۸۰ و پلاویکس مصرف میکردم و البته آزمایش دادم قند ناشتا نیز ۱۳۸ بوده وتا حالا هیچ دارویی در خصوص قند مصرف ننموده ام ولی با توجه به بزرگی پروستات مدت ۸ ماهی است که از داروهای فیناستراید۵ و امنیک شبی یکعدد که psa به حد ۳/۳ رسیده ولی پلاویکس باعث نارسایی گوارشی شده ، که قطع شده حالا برام اکسا بین همراه دیگوکسین و آلداکتون تجویز شده ،آیا تاثیری بر گوارش ندارد؟باتوجه به اینکه لوزارتان ۲۰ و آمیلودیپین ۵ نیز مصرف میکنم اگه زودتر جواب بدید خیلی ممنون میشم آقای دکتر نجفی گرانمایه مشاهده پاسخ دکتر
4
گرفتكي كردن

با سلام و احترام
اينجانب بمدت 3 ماه پيش مورد عمل آنژيو پلاستي قرار گرفتم.و سه استنت در عروق كورنري من تعبيه شد.و الان هم داروهاي انعقاد خون و آ اس آ مصرف مينمايم.ولي بعد از عمل دچار گرفتكي كردن ميشوم.خواهشان خواستم سوال كنم آيا اين موضوع ربطي به عمل من دارد يا خير.
با تشكر
مشاهده پاسخ دکتر
5
تنفس و دستگاه اکسیژن

سلام پسر من الان دوماهه هست از ابتدایی تولد به ونتیلاتور متصل بود و با اون نفس میکشید قلبش دوتا سوراخ بزرگ داره...pda اون باز بود و یه رگش هم مسدود بود توی 13 روزگی بوسیله بالون رگ مسدودش باز شد و حدود 2 هفته پیش به وسیله عمل بسته رگ باز رو بستن و شریان ریوی رو بخاطر فشار ریه تنگ کردن و قوس آئورت رو هم ترمیم کردن ...اما هنوز نمیشه از دستگاه جدا کنن ک خودش نفس بکشه توروخدا بگید امیدی هست که بتونن جدا کنن؟؟الان باید چیکار کنن؟؟میگن قلب به ریه فشار میاره و اکسیژن نمیرسه ...تورو خدا راهنمایی کنید مشاهده پاسخ دکتر
6
اسکن قلب

باسلام هسرم ۳۱ سال سن دارد و اسکن قلب انجام داده و پاسخ اینگونه است:
imp:slight ischemia can be suggested in the apex and inferior wall
پزشک براشون آنژیوگرافی تجویز کرده سوالم اینکه آیه لازمه ؟ در ضمن اکو افتادگی دریچه میترال رو نشون داد.
باتشکر
مشاهده پاسخ دکتر
7
تپش قلب

با عرض سلام و احترام جناب دکتر خسته نباشید. قبلا من درد کتف چپ ودرد قفسه سینه داشتم چند سال پیش و به دکتر فوق تخصص قلب مراجعه کردم بعد از اکو تست ورزش و سیتی انژیو گفتند کمی افتادگی دریچه میترال دارید .البته شدت استرس هم بالا بود تا جایی که شبها ی متوالی بیخواب میشدم و فشارم به هیجده میرسید با پیشنهاد دکتر قلبم رفتم دکتر مغز و اعصاب و بعد از مصرف آرامبخش دیگر خبری از درد و فشار خون نبود حالاکه شش ساله قرص آرام بخش مصرف میکنم نزدیک یک ساله دوباره دردام شروع و خیلی زیادتر شد دایم کتف چپم درد داره و سوزش قلب دارم .البته ناراحتی معده هم دارم .وزنم زیادشده در حال حاضر بعد از ناهار می خوابم به شدت تپش قلب دارم تا جاییکه نفسم تنگ میشه و حالت بختک به صورت متوالی برام پیش میاد .خواهش راهنمایی بفرمایید.باتشکر مشاهده پاسخ دکتر
8
درد قفسه سینه و تپش قلب

با عرض سلام خدمت اقای دکتر .من مجتبی هستم ۳۸ ساله از گرگان و دارای خانواده ای با سابقه بیماری قلبی .در تاریخ ۲۶ ماه دی بر طبق نظر چند پزشک و به دلیل بالا رفتن سریع فشار و به دنبال ان تپش قلب بسیار شدید و مشکل تنفسی در پی ان،انژیو گرافی انجام دادم .نتیجه ان خوشبختانه سالم بودن عروق قلبی بعد از اکو و تست ورزش بود.اما چند ثانیه بعد از انژیو سوزش بسیار زیادی در قسمت بین دوسینه داشتم که پس از تقریبا ۱ دقیقه رفع شد و هنوز هم دچار مشکل تپش قلب و مشکل تنفسی هستم خواستم بپرسم ایا سوزش شدید داخلی بین دوسینه ارتباطی با انژیو داشته و اینکه علی رقم سالم بودن رگ قلب دلیل تپش قلب و تنفس بد چیست .قابل توجه است که سیگار میکشم مشاهده پاسخ دکتر
9
راهنمایی

با سلام خدمت شما پدر بنده یک ماهه پیش دچار af شدید قلبی شد و تپش قلب ایشون به 160 تا رسید و سه روز در بیمارستان بستری بودن ایشون 50 سال سن دارند . پس از ترخیص از بیمارستان یکبار اکوکاردیوگرافی و یکبار هم تست ورزش انجام دادند که نتایج در فایل ضمیمه خدمت شما ارسال شده است همچنین نتیجه آزمایشات خون و ادرار نیز فرستاده شده در فایل ضمیمه خواهشا شما بفرمایید که نیاز به آنژیوگرافی هست برای ایشون یا نه
خیلی از شما ممنونم با تشکر فراوان
مشاهده پاسخ دکتر
10
ترتیب درمان توسط شما

اقای دکتر پدرم با درد قفسه سینه و تپش قلب دیروز ظهر بیمارستان فیروزگر مراجعه کرد بعد انژیو نمیدانم چرا دچار بیهوشی شده و دو بار سکته کرده الان تو ای سی یو هست علت چیه چطور میشه معالجه را به شما واگذار کرد؟ ترا خدا کمک کنید مشاهده پاسخ دکتر
« قبلی 1 2 3 4 5 6 7 ... 83 بعدی » همه